Monday 2 February 2015

Recycled aviator pants, kids clothes week winter 2015

Kids clothes week is back again with the winter 2015 edition and I really love this season's theme: recycling!  Perfect timing too, as I'm currently decluttering our house. So this week's mission is to try making a dent in my closet full of old clothes I keep for upcycling.

recycled aviator pants - huisje boompje boefjes

Day 1 starts with a pair of maternity joggers and a maternity vest, turned into a pair of aviator pants (pattern by Winter Wear Designs) for big rascal.

my recycling fabrics
I have made these pants before (actually last KCW) and love the relaxed fit. I've sewn them entirely on my serger this time, easy and quick in a size 5. 


recycled aviator pants - huisje boompje boefjes

The colour blocking is perfect for upcycling clothes

recycled aviator pants - huisje boompje boefjes
My rascal likes the roominess:

recycled aviator pants - huisje boompje boefjes
And the fact that these joggers have pockets:

recycled aviator pants - huisje boompje boefjes

Perfect loungewear for the cold winter!

recycled aviator pants - huisje boompje boefjes


So, are you sewing along this KCW? What do you think of the recycle theme?

8 comments:

 1. Superleuk, die aviator pants. Ik zit er zelf ook over te denken om het patroon te kopen. Mijn kids zijn gek op joggingbroeken, en dit leek me nou een broek die ze ook nog wel naar school aankunnen. Hoe is de maat? Valt ie erg wijd? Mijn kids zwemmen in de joggingbroeken van de H&M en Hema...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thx Saskia! Dat zwemmen in de joggingbroeken van H&M en hema herken ik! Ik heb nu een maat 5 gemaakt omdat ik hem graag wat baggy wilde, hij valt dus lekker ruim en lang. Bij het patroon zit ook een maattabel die wel goed klopt. Ik zou gezien de maten het beste een 4 kunnen maken, dan zou deze meer aansluiten. Voor de jongste heb ik hem al wel eerder precies op zijn maat gemaakt, deze zat als gegoten.

   Delete
 2. Knap! Leuke colour blocking ook! Ik wacht tot mijn model thuis komt van school voor het eerste KCW maaksel :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thx! Leuk, ik zal de projectpool in de gaten houden :)

   Delete
 3. Zo cool zeg, deze broek! Perfect relax-materiaal :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Inderdaad heerlijk zacht en warm, eigenlijk had meneer vanavond bedacht dat hij er ook wel in kon slapen, het zat zo lekker :)

   Delete
 4. Mooie broek en extra leuk door het recycling. Zag de broek al eerder bij je verschijnen en was toen al fan, mooi patroon!
  Mijn plan eerste plan is een winterjas voor mijn dochter te maken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thx! Oh een winterjas, dat is een flinke klus! Leuk :)

   Delete

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!