Friday 17 August 2012

Over zandbakzand en lubberkraagjes

Eindelijk, de zomer lijkt nu goed begonnen!
Overdag wordt het zandbakzand flink door het huis geploeterd, spetteren we buiten in badjes en rollen we blootsvoets over de vloer. Maar dit mooie weer was ook het goede moment om eindelijk dat apenbroekje voor kleinste boef in elkaar te zetten. Een lekker luchtig katoentje van troispetitpois
Een totaalfoto moet nog gemaakt, maar bij deze als bonus alvast een babyvoetje.
Deze broeken van het patroontje van Made rollen inmiddels aan de lopende band van mijn masjien, in lange en korte varianten.

Een nieuwe uitdaging is tricot, tot nu toe durfde ik dat nog niet aan, maar vooruit eens moet de eerste keer zijn. Gewapend met een oud shirt en de tutorial (alweer van Dana) om je eigen patroon te maken ben ik dapper begonnen. Het shirtje zit inmiddels in elkaar, goed dat ik eerst een proefversie heb gemaakt voor ik aan mijn mooie tricot ben begonnen. Mijn patroon blijkt toch wat aan de krappe kant, dus die moet nog wat groter. Daarnaast is de envelophals van boordstof een ramp geworden. De halsopening is nu wel 3x zo groot... wellicht toch niet als bias erop naaien? Ik ga nog even puzzelen. Tips zijn welkom!

2 comments:

 1. Ik heb ook al vier shirts afgekeurd hier, maar kreeg toen de tip (via oontje.blogspot.com geloof ik) om de lengte van het elastische biesje zo'n 80% van de lengte van de af te biezen stof te maken. Ga het een dezer dagen uitproberen...

  Leuk dat je zo lekker bezig bent, ben benieuwd naar meer foto's!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ow dat is een idee! De moeite van het proberen waard!

   Delete

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!