Saturday 29 September 2012

Recykleren: zelf een slabbetje maken


Ik had nog een stuk t-shirt over van mijn vorige blogpost en twee grote knoeipoetsen in huis. Met als gevolg dat de slabbetjes bijna altijd in de was zitten en ik loop te prutsen met theedoeken en keukenrol. 1+1=2, dus tijd om wat nieuwe slabbetjes te knutselen.

Ik heb het patroontje getekend van een tricotslab die bij de beide boefjes goed over hun hoofd gaat. In 2-voud geknipt, met de goede kanten tegen elkaar de buitenrand doorgestikt. Vervolgens keren door de halsopening en even strijken. Voor de afwerking in de hals heb ik een reepje boordstof gebruikt (ongeveer 3 cm breed en dan dubbelgevouwen) met weer de truc van 80% van de gewenste lengte, dus wat  trekken aan de boordstof tijdens het stikken. Samen met de boordstof naaide ik meteen beide zijden van de halsopening tegen elkaar.


0 reacties:

Post a Comment

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!