Saturday 19 January 2013

Regenboogtaart

Feest! Klein boefje is nu een echte dreumes. Daar hoort een feesttaart bij, eentje die ik al veel langer wilde maken, de regenboogtaart.

Ik had 'm al op verschillende plaatsen gespot en heb er mijn eigen draai aan gegeven. Ik ben uitgegaan van biscuitmix, de hoeveelheid voor een 30 cm taart die ik vervolgens in zessen heb verdeeld (dat is een heel weeg en verdeelproces) en voorzien van kleurtjes met voedselkleurstof (gel). Vervolgens per laagje afgebakken in een 25cm taartvorm. Het was even uitproberen maar uiteindelijk bleek 7 minuten per laagje de ideale baktijd.

Voor de vulling heb ik slagroom en kwark gebruikt (900 ml slagroom opkloppen met zakje klopfix, 750 ml kwark met 2 zakjes vanillesuiker, enkele eetlepels gewone suiker en citroensap mengen en door de slagroom spatelen). Om en om aanbrengen (handig in een bakvorm) en het geheel in de koelkast goed laten opstijven.

Eet smakelijk!


0 reacties:

Post a Comment

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!