Saturday 16 February 2013

Kraamcadeautjes

Ik ben dolblij met mijn lockmachine, wat een goede aanschaf is dat zeg! Een enorme tijdbesparing na al dat gepruts met tricot onder de naaimachine, en meteen zo keurig afgewerkt.
Heb ik al gezegd dat ik blij ben met mijn lockmachine?
Goed, wat rolde er van mijn machine deze week? Kraamcadeautjes voor een lieve kleine vent en een presentje voor zijn grote zus.

Ik maakte een tricot broekje en mutsje voor de kleine man. Het broekje is naar dit patroon van handmadebabyclothes. In plaats van elastiek heb ik het afgemaakt met een koordje om de broek aan te kunnen trekken. De koordgaten heb ik nu met de hand min of meer afgewerkt, volgende stap is om eens te onderzoeken hoe dat op de naaimachine moet. Het mutsje is een patroontje van prudent baby. Zij heeft nog meer leuke muts modelletjes op haar website staan.


Nog een labeldoekje erbij om lekker aan te friemelen.


Voor grote zus zag ik een leuk idee bij Made, dus snel naar de Ikea voor zo'n lief knuffelvriendinnetje en heb haar voorzien van haar eigen outfit. En tot slot namen we nog iets lekkers mee, een geboorte charlotte taartje.


3 comments:

  1. Goed bezig! En wat een heerlijkheid hè, zo'n lockmachine...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. I went running to Ikea after your post,such a cute gift for little girls :)

      Delete

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!