Thursday 25 April 2013

KCW dag 3 en 4 de miskleun en de linnen broek

Dag 3 was de dag dat alles mis liep. Ik begon enthousiast aan een tricot shortje voor de zomer, patroondelen geknipt en vanaf daar ging alles "down hill". Ik naaide de pockets per ongeluk met de verkeerde kant van de voering buiten (maar kwam daar pas achter toen ik de broek in elkaar had zitten). De tricot voor de pockets bleek achteraf te slap te zijn. Ik had ze afgezet met een elastisch biasbandje (van datzelfde toch te slappe tricot), absoluut geen succes. Ik had de patroondelen toch smaller moeten maken want nu is het geheel veel te groot voor onze boef. Tja, dan maar even afstand nemen en dag 4 met frisse moed verder, zien wat er nog te redden valt. Maar na een nachtje slapen de knoop doorgehakt, ik heb alles weer uit elkaar geknipt zodat de restjes nog ergens anders voor gebruikt kunnen worden. Bij deze nog wel een fotootje, ter lering ende vermaek.

Dag 4 start dus weer leeg, op naar een nieuw project. Wel heb ik van mijn miskleun weer veel geleerd, zoals het maken van zakken in een broek. Vandaag dus voor grote boef, een linnen broek volgens de basic pants van Made, met zakken!


0 reacties:

Post a Comment

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!