Sunday 5 May 2013

Homemade mei tai

Sinds grote boef een baby was heb ik al een ringsling in huis. Hij heeft daar met matig succes soms in rondgehangen. Meneer had het altijd veel te warm en houdt van veel bewegingsruimte. Zelf bleef ik ruzie hebben met de ringen en het wegschuiven van de stof. Exit ringsling dus.
Bij klein boefje heb ik een tricot draagdoek aangeschaft in de hoop dat hij wat enthousiaster zou zijn dan grote boef. Hij vond het wel prima dus is regelmatig op deze manier mee op pad gegaan. Handig op vakantie met treinen, kastelen en kronkelige bospaadjes. Onze vakantie voor de zomer is alweer gepland, maar de kleine man nog steeds in die tricotdoek? Daar worden we geen van beiden blij van.

Na wat rondsnuffelen vond ik deze tutorial voor het maken van je eigen mei tai. Ik heb de variant gemaakt met ongevulde draagbanden. Wat een werk, 8,5 meter stof zomen (niet mijn favoriete karweitje), maar het is gelukt. De naad aan de bovenkant van het lijfje zit helaas niet helemaal netjes, maar ach, functionaliteit is belangrijker. Klein boefje heeft vanochtend al proef gezeten op mijn rug onder veel gegiebel. Vanmiddag de vuurdoop op het bevrijdingsfestival.

En wat een fijn klein pakketje om mee te nemen, daar kan geen ingeklapte buggy tegenop!0 reacties:

Post a Comment

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!