Monday 23 September 2013

Bucketlist voor Kids clothes week fall 2013

Van 21 t/m 27 oktober is het weer Kids Clothes Week, de uitdaging om elke dag minimaal één uur achter de naaimachine te kruipen gedurende een week. De resultaten worden door de deelnemers gedeeld en zorgt voor volop inspiratie.
Voor een vliegende start ben ik alvast een lijstje aan het samenstellen van wat de boefjes nu ook echt nodig hebben in hun kledingkast. De kasten zijn opgeruimd, al de te kleine kleding in dozen opgeborgen of verplaatst van de kast van grote boef naar die van klein boefje. De conclusie is dat beide mannen nog een lange broek kunnen gebruiken, een trui, wat longsleeves en een nieuwe pyama.

Small fry skinny jeans
Op mijn lijstje staat voor grote boef in ieder geval twee exemplaren van de small fry skinny jeans van titchy thread. De 2T van dit patroon is gratis te downloaden met een duidelijke tutorial. Qua stofkeuze denk ik aan een exemplaar in een donkergrijze ribstof en een in lichtgrijze stretch denim.

Hoodie
Daarnaast voor grote boef een hoodie in grijze sweaterstof die ik wil bewerken met textielverf. Qua patroon ben ik er nog niet uit. Het wordt een raglanversie of ik volg weer de vorm van Charlie (zonen09), maar dan met een kap.

Jacob
Voor klein boefje komt er in ieder geval nog een Jacob broekje (zonen 09), want deze zitten hem perfect. Ik heb nog een stevige grijze katoen die hier goed dienst voor kan doen.

Tot slot ligt er nog een mooie blauwgrijze gebreide stof op mij te wachten waarvan ik nog niet kan besluiten wat ik er van wil maken. Bijna zonde om er de schaar in te zetten. Een tip voor een leuk patroon hoor ik graag!
Voor zover mijn bucketlist, vier kledingstukken, dat moet haalbaar zijn als ik het knipwerk voorbereid. Grijs zal onze herfst worden!
Ik ben benieuwd wat er bij andere deelnemers in de planning zit.2 comments:

  1. Zo grijs! Je gaat er af en toe toch ook een beetje kleur insteken? Komt,voor de rest wel dik in orde, denk ik! Liefs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uiteraard, iets met paspel, contrasterende voering etc. Ik denk bruin/ okergeel en donkerblauw in combi met de grijstinten, komt goed ;)

      Delete

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!