Monday 5 January 2015

Fabric decoration techniques, embroidery

Embroidery, what was I thinking? Over the last couple of days I gained a new respect for those who embroider. As part of the inspiration serie with Pienkel covering fabric decoration techniques, embroidery is today's topic. I learned this is a time consuming technique and I just used a simple stitch.

Borduren is een vak apart. De laatste dagen heb ik nieuw respect gekregen voor degene die borduren. Als onderdeel van de inspiratie serie met Pienkel over textiel decoratie is vandaag borduren aan de beurt. Ik heb geleerd dat deze techniek vele tijd kost en dan heb nog een simpele steek gebruikt.

I made a scarf using a grey checkered fabric from my stash and embroidered this with little red and white stars. I do like my scarf, but I don't think embroidery will become my go to technique for decorating fabric.

Ik maakt een sjaal uit een grijze geruite stof en borduurde hier kleine rode en witte sterren op. Ik vind hem erg leuk geworden, maar ik denk niet dat borduren mijn favoriete decoratie techniek wordt.


embroidered scarf - huisje boompje boefjes

Stay tuned for tomorrow's topic, decorating with flock foil.
Morgen is decoreren met flock folie aan de beurt.


blog serie fabric decoration techniques - huisje boompje boefjes

1 comment:

  1. Leuke sjaal, de steekjes geven hem echt iets extra's. Mijn favo activiteit is het ook niet dat borduren, maar het is wel iets dat ik goed kan doen met de tv, dus dat heeft ook wel iets ;)

    ReplyDelete

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!