Monday 20 February 2017

Dusting off the Rowan Tee

Those of you following my IG account have seen quite some Rowan tees (pattern Titchy Threads) passing by this last week and today I'm blogging  two of them.

Degene die mij volgen op IG hebben al aardig wat Rowan tees (patroon van Titchy Threads) voorbij zien komen afgelopen week. Vandaag blog ik over twee van deze shirts.
I finally got around to print new sizes of my much beloved Rowan tee. I made quite a bunch of these in the past, but the boys grew out of the sizes 3 and 4 and I just had enough patterns layong around already printed in the right size for them. Yes, I'm one of those people who hate to trace patterns so I just print the right size (thank you layer option!) and start cutting. But now it's back! And I'm making the most of it!

Ik zette mezelf er eindelijk toe om het patroon van de Rowan tee te printen in nieuwe maten. ik maakt al veel van deze shirts in het verleden, maar de jongenz zijn inmiddels al lang uit maat 3 en 4 gegroeid en ik had genoeg andere patronen in de juiste maten. Ja ik ben een van die mensen die een hekel heeft aan patronen overtrekken. Ik print gewoon de juiste maat en begin meteen te knippen. Maar nu ik het patroon weer heb uitgeprint ben ik volop aan de slag gegaan.

I went with the sleeve stripe option of the pattern for both shirts, I love details like that and it's perfect for scrap busting, just like the pocket.

Ik ging voor de optie van de mouw met streep bij beide shirts, altijd leuk zulke details en perfect voor het opmaken van restjes, net zoals het zakje op het voorpand.
The striped fabric is by Froy & Dind and I loved the colours and stripes. The boys argued a bit about how to divide the fabric between them, but there's enough for 2 shirts each.

De gestreepte stof is van Froy & Dind en ik was er meteen weg van. De jongens hadden nog even ruzie over wie welk streepje zou krijgen, maar ik heb genoeg voor twee shirts, dus voor elk een.
4 comments:

  1. Ik kende het patroon nog niet maar het is zo te zien zeker de moeite waard! Mooi

    ReplyDelete
  2. Ik moet dat patroon dringend eens aanschaffen, zo leuk met die streep op de mouw!

    ReplyDelete
  3. I never get tired of the rowan too. I just finished one today for a costume :D I always love your fabric combinations. Very cool!

    ReplyDelete

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!