Thursday, 29 March 2018

Space Oddity pyjamas


pyjamas in Nosh organics

For some reason our pile of pyjamas for the boys suddenly dropped to one, yep, just one. That won't do, right? So I'll be sewing a lot of PJ's the next couple of weeks that will last them all summer long. The rascals aren't too fond of long pyjama pants so I make them shorts with two different matching tops, one long sleeved and one short sleeved.

Tot mijn verbazing is de stapel pyjamas hier in huis voor mijn mannen geslonken tot nog maar één. Dat gaat natuurlijk niet werken, dus de komende tijd zal ik weer een stapel maken waarmee ze tot na de zomer door kunnen. Omdat ze allebei niet echt dol zijn op lange pyjama broeken maak ik shorts met bijpassend een shirt met lange en met korte mouwen. 

pyjamas in Nosh organics Inpired by the project run and play theme for this week (astronomical prortions) I chose Nosh Organics Gun Metal sweatshirting . That metal grey colour is perfect for an outer space inspired theme and the fabric is nice and warm (yet not too warm to wear as pyjamas).
With my Bobbinhood screenpring kit I added some fun details, the moon at the back of the shirt and some Bowie lyrics on the front.

Geinspireerd door het project run and play thema van deze week (de ruimte) koos ik de Gun Metal Sweatshirting van Nosh Organics. De metaalgrijze kleur is perfect voor een buitenaards geinspireerde pyjama en de stof is lekker warm, maar niet te. Met mijn Bobbinhood set voegde ik details toe, een maan op de achterkant en een stukje Bowie songtekst op de voorzijde. 

pyjamas in Nosh organics
I used Madeit patterns Ziggy Top and learned by now that they intended Ziggy Marley when they chose the name, but I think Ziggy Stardust is more appropriate here ;)

Ik gebruikte het Ziggy Top patroon van Madeit Patterns. Inmiddels heb ik geleerd dat ze Ziggy Marley in gedachte hadden bij de naamgeving, maar ik denk dat Ziggy Stardust hier meer op zijn plaats is ;)
pyjamas in Nosh organics


The fabric I used in this post was given to me by Nosh Organics as part of a co-operation, all opinions are as always honest and my own.

3 comments:

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!