Thursday 5 February 2015

Recycled shirt, kids clothes week winter 2015

Are you ready for another upcycled item? Remember the polo shirt I made at the beginning of the week? This was a huge succes (big rascal already wore it twice), so I tried my luck again with one of my old button up shirts. And it worked! The pocket placement is a little low but I think it still turned out fine.

upcycled shirt - huisje boompje boefjes
upcycled shirt - huisje boompje boefjes
upcycled shirt - huisje boompje boefjes
12 comments:

 1. Waaw, echt prachtig. Je ziet niet eens dat het gerecykleerd is!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dank je Karolien. Ik heb bijna alle details kunnen hergebruiken :)

   Delete
 2. Volgens mij herken ik het shirt nog :-)

  ReplyDelete
 3. You are amazing! Love the final product.

  ReplyDelete
 4. Oh wat cool, dit zijn de beste, veel details en niet zp veel werk. Manchetten ook hergebruikt denk ik?

  Echt jammer dat wij dat soort shirts niet hebben, en ook geen zoon trouwens ;P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja de manchetten heb ik inderdaad ook hergebruikt. Ideaal!

   Delete
 5. Super en stoer, ik heb ook een recylce-hemd klaarliggen, maar durfde nog niet knippen. Heb je een patroon gebruikt als basis?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik heb het voorpand van een goed zittend shirt als basis gebruikt en deze ruimer omgetrokken om rekening te houden met de katoen (die rekt natuurlijk niet). Voor en achterpand heb ik vervolgens samen uitgeknipt (zodat de schouders aan elkaar bleven). Voor de mouwen wel weer een patroon gebruik maar ook hier weer aangepast omdat ik de manchetten wilde behouden. Ben benieuwd naar je hemd!

   Delete

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!