Friday 27 September 2013

My first raglan sweater

Making a raglan shirt (or sweater) is part of my bucketlist for quite some time now. Recently I discovered this pattern on pinterest by blooms and bugs. It's supposed to be a 2T, perfect for our little rascal. My raglan is made in a really soft and warm, grey sweaterfabric. Unfortunately it's not a perfect fit for the little man, but his big brother was more than happy to try it on and wouldn't take it off. Mission accomplished! I'll definitely make another in a smaller size. Just chopping off some of the length of the body will do the trick.

raglan sweater (free pattern blooms and bugs) - huisje boompje boefjes


This was probably the easiest pattern I've ever made, especially because I skipped the part of neckband and cuffs and just hemmed the whole thing. This creates a wider neckline, a look I like very much with a contrasting shirt underneath.

Een raglan shirt (of trui) staat al lang op mijn "to do" lijstje. Ik ontdekte een patroon op pinterest van clothworks. Een maatje 2T, perfect voor klein boefje. Ik maakte de raglan van een heerlijk warme en zachte grijze joggingstof. Helaas bleek het toch niet de juiste maat voor onze kleine man, maar past het grote boef gelukkig perfect. Deze was ook niet geneigd de trui nog uit te trekken, missie geslaagd! Ik ga zeker nog een raglan maken in een kleinere maat, enkele centimeters van de lengte van het lijfje afhalen moet voldoende zijn.
Dit was waarschijnlijk het makkelijkste patroon dat ik ooit heb gemaakt, vooral omdat ik geen boordstof heb gebruikt maar de hele boel heb omgezoomd. Hierdoor kreeg ik ook een wijdere neklijn, wat ik erg stoer vind staan in combinatie met een contrasterend shirt eronder.

5 comments:

 1. amai dat ziet er goed uit! Hoe groot is het boefje dat de sweater geadopteerd heeft? Dan weet ik of ik het patroon kan gebruiken voor mijn kleine meid of mijn grote (nu ja, iets grotere) jongen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha dank je! Mijn oudste is 3,5 jaar en de jongste 1,5 jaar. Ik moet er wel bij zeggen dat ik bij het patroon zelf al 2 cm aan de onderzijde van het lijfje en aan de armen had toegevoegd omdat ik ze wilde zomen i.p.v. te werken met een boord. Zo past het dus perfect voor mijn oudste. Ben benieuwd wat je gaat maken!

   Delete
  2. het is me eindelijk gelukt om er eentje te maken (uitsteller, ikke? nee hoor)
   merci voor de tip!

   Delete
 2. I love it. It turned out super cute!

  ReplyDelete
 3. Gaaf deze zeg! En wat een stoer modelletje ook <3 (Gevonden via Pinterest)

  ReplyDelete

Love to hear your thoughts, feel free to leave a comment!